menu

Drie tips voor een zomerse dag er op uit

Op de website van Bergse Bossen vind je nu een heleboel tips voor een dagje leuke dingen doen in de omgeving. En er komen iedere week leuke uitjes bij. Deze zomer op zoek naar iets te doen? Wat dacht je van deze top drie?

Recreatieplas Henschotermeer

Heerlijk op zomerse dagen! Lekker naar het ‘strand’ van het Henschotermeer. Met prima faciliteiten en parkeergelegenheid kun je hier – zeker met kinderen – makkelijk een hele dag doorbrengen. Wist je trouwens dat er een verhard pad rond de plas loopt van 2,5 kilometer? Op rustige momenten kun je hier heerlijk wandelen of hardlopen.

Fort Vechten en het Waterliniemuseum

Dit Fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Niet alleen ligt het fort in een prachtig gebied, het Waterliniemuseum heeft een heuse metamorfose doorgemaakt. Je kunt er nu zelfs een virtual reality parachutesprong maken.

Von_Gimborn_Arboretum_1

Het Von Gimborn Arboretum

Bijzonder ingewikkelde naam voor wat in essentie een bomenmuseum is. Max von Gimborn verzamelde bomen (ja, dat is nog eens wat anders dan theezakjes) en begon dit prachtige park in 1924. Wandel over de bomenlanen en geniet van deze relatief onbekende parel in de provincie Utrecht.

Veel plezier in de omgeving van Bergse Bossen! Bekijk bovenstaande en andere bezienswaardigheden hier.