menu

TOP Bergse Bossen officieel geopend!

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, is op ludieke wijze het Toeristisch Overstappunt (TOP) Bergse Bossen officieel in gebruik genomen. Daar waar de officiële openingshandeling over het algemeen door hoogwaardigheidsbekleders wordt verricht, koos Bergse Bossen voor een heel eigen invulling van dit event: een groep van ruim honderd enthousiaste fietsers en wandelaars zorgde voor een spetterende opening.

Startpunt voor fietsers en wandelaars
Een Toeristisch Overstappunt is een knooppunt waar diverse bewegwijzerde fiets- en wandelroutes samen komen. Deze met zorg ontwikkelde routes laten fietsers en wandelaars kennismaken met de mooiste plekjes in de omgeving. Een TOP is goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Hiermee is een TOP het perfecte startpunt voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt.

Omroep MAX
TOP Bergse Bossen plande de opening bewust op Hemelvaartsdag, omdat dit van oudsher ook de ‘nationale dauwtrap-dag’ is en hiermee dus ook dé dag om te wandelen en te fietsen. Deze traditie was zes jaar geleden ook de aanleiding voor Hotel Bergse Bossen om, samen met Omroep MAX, voor Hemelvaart en Pinksteren fiets- en wandel arrangementen te ontwikkelen.

Jan Slagter, oprichter-directeur van Omroep MAX: “MAX heeft ‘mensen actief en sportief houden’ hoog in het vaandel staan. En dit prachtige en succesvolle gezamenlijke initiatief laat nu al jaren mensen uit heel Nederland, fietsend en wandelend, kennismaken met en genieten van het prachtige Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Zo ook weer dit jaar!”

Yvette Boellaard van Tuyl, eigenaar van Hotel Bergse Bossen: ”We wilden onze TOP openen met de mensen voor wie de TOP’s bedoeld zijn; fietsers en wandelaars. De sportieve MAX-leden behoren tot die doelgroep èn hier hadden we er tijdens het Hemelvaartweekend een heel grote groep van in huis. Onze opening was dus een opening voor en door de doelgroep!”

Feestelijk
De sportievelingen verzamelden zich om 13.00 uur bij de TOP Bergse Bossen-informatiezuil. Na een korte toespraak van hoteleigenaresse Yvette Boellaard van Tuyl werd de zuil onder luid applaus onthuld door de fietsers en wandelaars. Hierna werd er op toepasselijke wijze – namelijk met bidons – een toast uitgebracht op de start van weer een mooi fiets- en wandelseizoen. En na de feestelijkheden werd het dan toch echt hoog tijd om op de fiets te springen en de wandelschoenen aan te trekken, om datgene te gaan doen waarvoor iedereen daadwerkelijk gekomen was: het verkennen van het prachtige Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.