menu

Nieuwe fietsroutes De Stijl

100 jaar De Stijl

Bergse Bossen heeft twee nieuwe fietsroutes ontwikkeld. Deze nieuwe routes, één gericht op Utrecht en de ander gericht op Amersfoort, zijn geïnspireerd op ‘ 100 jaar De Stijl’.

In 2017 is het honderd jaar geleden dat de wereldberoemde Nederlandse kunstbeweging De Stijl is opgericht. Nederland viert dit met het themajaar Mondriaan tot Dutch Design. 100 jaar De Stijl. Mondriaan richtte in 1917 De Stijl op, samen met Theo van Doesburg. Bart van der Lek, de architecten Oud, Robert van ’t Hoff en Gerrit Rietveld sloten zich bij hen aan.

Beide nieuwe routes voeren door de prachtige natuur van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, langs mooie staaltjes architectuur van de hand van Gerrit Rietveld en Robert van ’t Hof. De Stijlroute Amersfoort doet ook het Mondriaanhuis, het geboortehuis van Mondriaan, aan. De Stijlroute Utrecht voert langs het imposante Slot Zuylen. Wat weinig mensen weten is dat Rietveld in Slot Zuylen zijn carrière begon.

De Stijl-routes, en nog vele mooie andere routes, zijn verkrijgbaar bij onze hotelreceptie. De routes kosten maar €0,50 per stuk. Heb je iets gegeten of gedronken in ons Grand Café? Dan kun je op vertoon van de kassabon gratis een route uitkiezen.