menu

Unieke kunstexpositie Corneille in Bergse Bossen

Prachtige werken van kunstenaar Corneille in Driebergen

Corneille (Luik, 1922 – 2010)

Bergse Bossen is heel blij expositieruimte te mogen zijn voor een prachtige tentoonstelling van het indrukwekkende, kleurrijke werk van Corneille. Van 9 oktober 2018 tot en met 5 april 2019 sieren circa 80 van zijn prachtige werken de muren in de gangen, de lobby, lounge en het Grand Café van het hotel in Driebergen.

Guillaume Cornelis Beverloo, beter bekend als Corneille (3 juli 1922), werd geboren in het Belgische Luik, als kind van Nederlandse ouders. Hoewel grotendeels autodidact, volgde hij tussen 1940 en 1942 toch kunstcursussen aan de Amsterdamse Academie. Hier raakte hij bevriend met medestudent Karel Appel, met wie hij later CoBrA oprichtte. Kunstenaars als Matisse en Picasso waren zijn grote inspiratiebronnen. Corneille groeide uiteindelijk uit tot één van de populairste Nederlandse schilders van zijn tijd. Zijn  werk genoot ook grote internationale bekendheid. Lees hier meer.