menu

Kunst! Sasja Bork exposeert in Bergse Bossen

Grote kunstexpositie Sasja Bork

Kunst siert de gangen en verschillende ruimtes van Bergse Bossen. Zij vormen het ideale decor voor Sasja Borks grootste en meest complete expositie ooit. Sasja, bekend van het TV programma Sterren op het Doek (Bart Chabot koos haar doek met tafereel in Hotel Des Indes als zijn favoriet), was de afgelopen weken in Bergse Bossen te vinden om haar werk te plaatsen en deze week opende de maar liefst 60 stukken tellende expositie voor publiek. Sasja’s werk is de hele zomer te zien, ook tijdens 3BergenART.

Verschillende series zijn geëxposeerd, waarmee een duidelijk beeld van haar gevarieerde stijl door de tijd heen kan worden gezien. Neem de serie schilderijen met het thema ‘taferelen’. Wat deze serie zo bijzonder maakt is dat je vrolijke gezelschappen aan tafel ziet. Ze zijn met het paletmes in felle tinten op het doek vastgelegd. Ogenschijnlijk een gezellige boel, maar in de diepere laag gaat het om communicatie of liever: het ontbreken ervan. Moderne media (tv, telefoons, laptops) vervangen het persoonlijk contact. De schilderijen in deze serie weten een verhaal te vertellen dat herkenbaar is en actueel. Iets om over na te praten. Het kleurgebruik maakt ze daarnaast zeer decoratief.

Sasja (Ruinen, 1971) studeerde in 1995 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva te Groningen op lithografie en olieverfschilderijen. Ze heeft een schilderschool in Nieuwegein (d’ Oude Werf in Jutphaas) en was de initiatiefnemer en curator van meerdere PoPuP Galerieën in Utrecht.

In Sasja’s werk is de invloed van het Noordelijk Realisme duidelijk herkenbaar. Haar schilderijen variëren van gestileerd tot super realistisch. De stijl hangt af van het onderwerp en wat ze wil communiceren.

Tijdens het jaarlijks terugkerende evenement 3BergenART, van 10 juni tot 24 juni 2016, is Driebergen een waar kunstparadijs. De expositie van Sasja Bork is ook opgenomen in deze programmering. In winkels en bedrijven op en rond de Traaij exposeren tijden 3BergenART kunstenaars uit de regio, en tegenwoordig ook nationaal bekende creatieven. Kunstenaars en bedrijven verbinden zich aan elkaar waarbij elke match een bijzonder en passend kunstwerk moet opleveren dat speciaal voor 3BergenART is gemaakt. Hotel Bergse Bossen heeft met de landelijk bekende kunstenaar Sasja Bork de ideale match gevonden en sluit met haar expositie aan bij dit mooie kunstevenement.

Het werk van Sasja Bork is de hele zomer te bekijken.

Tip: kunstkopers worden geadviseerd niet te lang te wachten. Dan is je favoriet wellicht al naar een ander.