menu
Laden Evenementen

Wereldse foto-expositie van award winning Anahí Clemens

14 oktober- 10:00 - 19 december- 17:00
| Gratis

Van Parijs tot Bergse Bossen in Driebergen

 

Ze exposeerde o.a. al in Parijs, Miami, Los Angeles, Monaco, Florence en Barcelona. Maar van maandag 14 oktober tot 19 december 2019 hangen de fantastische foto’s van de Nederlands-Mexicaanse fotografe Anahí Clemens aan de muren van ons hotel en Grand Café. Het thema van haar solo expositie is ‘Reizen’. 

Reizen in de ruimste zin van het woord. “De hele wereld is een museum, ik maak er met mijn foto’s een lijstje om. De kunst bestaat al”, legt Anahí uit. Zij doelt hiermee op de bijzonderheid en de schoonheid van de kleine dingen in het leven, gezien over de hele wereld. Haar foto’s kunnen iets surrealistisch hebben, maar kom je dichterbij of kijk je langer en beter dan ontdek je telkens weer meer moois in de foto.

Zij heeft voor de foto-expositie bij Bergse Bossen vooral foto’s geselecteerd waarin zij een mix aan mensen en culturen in een straatbeeld voor haar lens heeft vastgelegd. Van culturele tradities in het Tibetaanse Plateau tot portretten in Florence en van onverwachtse straatlocaties in Latijns Amerika tot wereldse beelden in Griekenland.

De komende periode hangen verspreid door het hotel ruim vijftig fotokunstwerken van wereldburger Anahí.

 

Over Anahí Clemens

Fotografe Anahí bekijkt de wereld met een open blik en dit levert prachtige beelden door en voor haar camera op. Zelf verklaart zij haar werk: “Mijn vader is Nederlands en mijn moeder Mexicaanse, waardoor ik verschillende culturele achtergronden heb. Ik ben altijd benieuwd naar het verhaal achter een persoon. Ik kijk de wereld in met een open blik en ontstaan er vaak onverwachts mooi situaties voor mijn lens. Ik zie de wereld als een museum, ik geniet van de kleine dingen en leg dit vast met mijn camera.” Dat Anahí dit zeer succesvol doet blijkt wel uit de veelzeggende locaties waar haar foto’s hebben gehangen: Carrousel du Louvre in Parijs en het Museu Marítime in Barcelona. Ook in New York is zij geen onbekende, want vooral haar architectuur foto’s worden hier tentoongesteld. In 2018 ontving zij de “Leonardo DaVinci Award” in Florence, Italie, als “The International Artist”.

Anahí volgde de opleiding Internationale Media en Communicatie, met specialisatie ‘audiovisual narrative creation’. Haar fotokunstwerken, vooral tijdens haar reizen, vielen op en zo groeide Anahí uit tot een veel gevraagde fotografe voor vooral sociale en duurzame bedrijven. En publiceerde zij haar werk in magazines als Zoom en Kavel & Huis.

Tijdens haar vele reizen door Europa, Latijns Amerika en Azië maakte Anahí vooral foto’s van straatbeelden, culturen en portretten. In het voorjaar van 2020 verwacht zij haar eerste fotoboek uit te brengen: What I didn’t dream.

Wandel gerust binnen. Toegang is gratis en de werken van Anahí zijn te koop.

Wil je meer weten over de fotografe? Kijk dan op haar website.