menu
Laden Evenementen

Van Soul tot Rock & Roll met de band Simply Friends

24 maart- 14:00 - 18:00
| Gratis

Muziekcafé in Grand Café Bergse Bossen met Simply Friends

 

Zondagmiddag 24 maart treedt de populaire Driebergse band Simply Friends op in Grand Café  Bergse Bossen in Driebergen. Liefhebbers van rock & roll en andere dansmuziek, die zich de band The Jeans uit Driebergen nog herinneren, herkennen in de formatie van Simply Friends hoogstwaarschijnlijk drie leden van de oude Jeans.

Repertoire Simply Friends
Het repertoire van Simply Friends is vooral gebaseerd op de rock & roll met uitstapjes naar de country, de reggae, de soul en alles wat daar tussenin zit, ook disconummers. Van Elvis Presley tot Barry White. En van Cool and the Gang tot Tavares. Maar het publiek wordt ook getrakteerd op het Nederlandse lied en mooie instrumentale nummers.

Simply Friends
Oprichter, presentator en leadzanger van de band is Wout Nijland. In deze vriendengroep zit, naast de ervaren muzikanten Erick Hartung en Willem Sturkenboom, ook de vrouwelijke bassist en zangeres Edith Gunthardt. Samen met haar man, Ron Gunthardt, vormt zij het hart van de formatie. Leadzanger en oprichter Wout Nijland wilde vanaf het begin een saxofonist bij de groep (in de vroegere Jeans speelden immers Bart Jutte en Fred Stuger) en dat werd de heerlijke saxofonist Harry Jekel. En onlangs werd de band verrijkt met een zevende lid: pianist/dirigent Paul Brandsma.

In de drie jaar dat de band nu speelt, heeft de band Simply Friends een grote aanhang opgebouwd. Ook organiseert de band voor het derde jaar een reis naar Spanje en gaan er dit jaar bijna 200 liefhebbers mee naar het hotel Indalo Park in Santa Susanna.

Danny Everett en de Jack Jerseyshow
De zanger Danny Everett viert dit jaar zijn 30 jarig artiestenjubulieum. Zijn verzoek aan Simply Friends om hem live te willen begeleiden in een ode aan Jack Jersey heeft geleid tot een Jack Jerseyshow, die onlangs zijn premiere in de RAI beleefde.

Optreden Grand Café Bergse Bossen
Maar op zondagmiddag 24 maart speelt de band dus in Grand Café Bergse Bossen.  Zin in een middagje live muziek, met vrienden, een biertje of een goed glas wijn? Kom dan naar Grand Café Bergse Bossen aan de Traay 299 in Driebergen. Dansen mag! Toegang is gratis.  De band speelt van 14.00 u tot ca. 18.00 uur.  Uiteraard verkopen we heerlijke (verschillende) speciaal bieren van de tap en lekkere drankjes en hapjes om dit muzikale middagje-uit compleet te maken.