menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct Contact opnemen
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Bergse Bossen & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en het milieu staan bij de Bergse Bossen hoog in het vaandel. Wij doen er dan ook alles aan om zo milieubewust mogelijk te werk gaan. Dit is dan ook al geruime tijd geleden beloond met een Gouden Green Key keurmerk voor ons inkoopbeleid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Bij de laatste jaarlijkse controle bleek dat de maatregelen die wij hadden getroffen, verder strekten dan vereist volgens de Green Key Norm. Zo is Bergse Bossen onder andere trotse eigenaar van 4 oplaadzuilen voor elektrische auto’s.

MVO-verklaring Hotel Bergse Bossen

Een van de sterke punten van Hotel Bergse Bossen is de ligging: centraal in Nederland, midden op de Utrechtse Heuvelrug. Confereren en verblijven in het groen trekt veel zakelijke en particuliere gasten. Vanzelfsprekend zijn we daarom zeer zuinig op onze omgeving. Bij een moderne onderneming hoort dat er ook verantwoordelijkheid genomen wordt voor de gevolgen van de eigen bedrijfsvoering. Hotel Bergse Bossen houdt rekening met de impact op mens en milieu bij al haar activiteiten. Bij alles wat we doen is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt; wij handelen in het beste belang van het hotel, de omgeving, onze gasten en personeel.

Om ons beleid met betrekking tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zichtbaar te maken, zijn wij sinds 2011 Green Key gecertificeerd. Enkele voorbeelden van de maatregelen die wij nemen zijn;

1. Wij leveren een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van ons vakgebied en de overdracht van onze kennis aan anderen die het vak willen leren.
2. Wij werken continu aan het verbeteren van ons eigen inkoopproces aan de hand van een duurzaam inkoopbeleid. Zo hebben wij onder andere;

  • Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen
  • Energiezuinige verlichting (LED, spaarlampen, etc.)
  • Veel biologische, lokale en Fair Trade producten
  • Printpapier met een erkend milieukeurmerk
  • Overeenkomst voor groene stroom en groen gas

3. Wij vragen onze leveranciers ons te steunen bij ons duurzaam inkoopbeleid. Veel van onze leveranciers hebben een duurzaamheidsverklaring ondertekend.
4. Frauduleus handelen, intimidatie, uitbuiting en kinderarbeid wordt niet door ons getolereerd.
5. Wij leveren vrijwillig een bijdrage aan maatschappelijke doelen door giften en sponsoring en/of door vrijwilligerswerk. Enkele voorbeelden zijn;

Wij werken continu aan het verminderen van de milieubelasting van ons bedrijf. Zo stimuleren wij het gebruik van openbaar vervoer en fietsen, maar ook het scheiden van plastic en koffie residu voor hergebruik valt hieronder.

Mocht u tips of vragen hebben over ons MVO-beleid, dan horen wij het graag!

Roberto Mascini
Directeur

Datum: 1 januari  2019