menu

Nieuws

reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
8

Maak kennis met nieuwe zaal The Basement

20 februari 2018

Bergse Bossen biedt de persoonlijke aandacht en sfeer van een kleinschalige locatie, maar is groots in haar mogelijkheden.

Onze nieuwe congreszaal, tevens eventzaal ‘The Basement’ vormt een fantastische aanvulling op ons reeds bestaande aanbod van zalen en het Grand Café. De mooie strakke, multifunctionele ruimte met stoere industriële uitstraling en eigen bar heeft alle ingrediënten voor een geslaagd evenement. Of het nu gaat om een zakelijke bijeenkomst, een spetterend feest of een combinatie hiervan. We informeren u graag over de mogelijkheden!

Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op via 0343 528150, mail ons of neem voor meer info een kijkje op onze evenementenpagina of vergaderpagina.

 

Bergse Bossen vertegenwoordigd op EventSummit in de RAI

15 januari 2018

Bergse Bossen had al alles in (en om het) huis om een fantastisch en geslaagd feest of event te organiseren. Maar sinds de verbouwing zijn onze mogelijkheden nóg groter geworden. Tijdens EventSummit, waar Bergse Bossen aanwezig is met een eigen stand, lichten we alvast een tipje van de sluier op. Binnenkort volgt er meer nieuws.

EventSummit in de RAI
EventSummit is een eendaagse platform voor de eventbranche met 12.000 m2 beursvloer en ca. 500 exposanten. De 10de editie van deze vakbeurs speelt zich af op 15 februari 2018 in de RAI Amsterdam. Staat een bezoek aan EventSummit al in uw agenda? Waai dan even aan op onze stand in de Utrechtstraat. We informeren u graag over wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is bij Bergse Bossen.

Afspraak maken?
Wanneer u zeker wilt zijn van een rustig 1-op-1 gesprekje, onder het genot van een kop koffie, maakt u dan nu alvast een afspraak met Mirjam van Wolde. Ook als u niet naar EventSummit gaat kunt u uiteraard een afspraak met haar plannen, maar dan gewoon bij ons “thuis”. Dat geeft u meteen de gelegenheid om de Bergse Bossen-sfeer te proeven en een beeld te krijgen van de ruimtes en de omgeving.

Een afspraak plannen kan via Mirjam@bergsebossen.nl of bel 0343-528150 en vraag naar Mirjam van Wolde.

Echte Karel Appels aan de muren van Hotel Bergse Bossen!

5 december 2017

Expositie van Circusserie van Karel Appel en ‘Portraits of Contemporary Circus’ van fotografe Vera Claessen

Bergse Bossen stelde een unieke, nooit eerder vertoonde kunstexpositie samen, met als thema ‘The Art of Circus’. Twintig kleurrijke werken uit Karel Appels  vormen een bijzonder contrast en tegelijkertijd ook een fascinerende eenheid met de zwart-wit werken van fotografe Vera Claessen.

Karel Appel
Karel Appel (1921 – 2006) is een van de beroemdste Nederlandse kunstenaars ooit. In 1948 was hij betrokken bij de oprichting van de kunstenaarsstroming CoBrA waarmee hij veel furore maakte. Bergse Bossen is dan ook zeer vereerd dat zij houtsnedes/litho’s uit zijn beroemde Circusserie ten toon mag stellen. De litho’s uit de Circusserie uit 1978 behoren tot één van de meest bijzondere series vervaardigd door Karel Appel. Werken uit deze serie zijn dan ook wereldwijd opgenomen in private en openbare kunstcollecties.

Vera Claessen
Fotografe Vera Claessen kreeg de gelegenheid om achter de coulissen van deze podiumkunst te kijken en portretteerde 2 jaar lang internationale iconen van het hedendaagse circus. De serie werd eerder al gepresenteerd gelijknamige het boek ‘Portraits of Contemporary Circus’ (2016) en vormden het onderwerp van verschillende tentoonstellingen in 2016, met als titel ‘L’histoire d’un type’. Ook haar werken zijn nu te bezichtigen in Hotel Bergse Bossen!

Gecombineerde expositie Vera Claessen en Karel Appel
De Circusserie van Appel en de ‘Portraits of Contemporary Circus’ van Claessen; de link was snel gelegd en de betrokken partijen waren direct enthousiast. Het resultaat: de unieke combinatie-expositie ‘The Art of Circus’!

De houtsnedes van Karel Appel en foto’s van Vera Claessen hangen verspreid door de gangen en openbare ruimtes van Bergse Bossen en zijn (gratis) te bezichtigen èn te koop (!) van 2 december 2017 tot 1 maart 2018.

Nieuwe feestzaal en congreszaal

Bergse Bossen breidt uit met nieuwe congreszaal

18 september 2017

Het is vanaf de straat niet heel zichtbaar, maar er wordt op dit moment aan de achterkant van het hotel hard gebouwd aan een bijzondere, nieuwe congreszaal. Deze zaal is geschikt voor ca. 60 personen  en vanaf november te huur.  Het wordt prachtig! Het dak van de zaal vormt straks een royaal terras voor ons restaurant. In de toekomst kan daar dus heerlijk in het zonnetje ontbeten, geluncht en gedineerd worden.

De artist impression geeft een beeld van de basis van onze zaal. De zitelementen aan de zijkant bijvoorbeeld, zijn verplaatsbaar. De ruimte kan zo in mum van tijd van praktische, stijlvolle congresruimte worden omgetoverd in bijvoorbeeld een sfeervolle receptieruimte. En dit is dus nog maar de basis!

 

 

Hotelkamers in een nieuw jasje

15 december 2016

Een groot deel van de hotelkamers van de Bergse Bossen is gerenoveerd en we zijn heel trots op het resultaat! De styling in de vernieuwde kamers is licht, modern, hip en knus tegelijk. Onze styliste Jacqueline heeft gebruik gemaakt van zachte natuurlijke kleuren, hout en metaal. En de traditionele nachtkastjes,  bureautjes en de hotelinformatiemap hebben nu een heel eigen, fris Bergse Bossen-design.

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan bij reservering expliciet naar één van onze gerenoveerde kamers.