menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
8

Nieuwe eigenaar Hotel & Grand Café Bergse Bossen

28 november 2019

Per 18 november 2019 is Hotel Bergse Bossen overgegaan in nieuwe handen. De nieuwe eigenaar is Fine Hotels & Suites, een kleinschalige keten met tot nu toe 3 sfeervolle boetiekhotels in mooie stadsvilla’s in Den Haag, Schiedam en Delft en het schitterende oude, Rijksmonumentale Arsenaal in het centrum van Delft dat momenteel wordt omgetoverd tot hotel en vergaderlocatie. Bij de inlijving van Bergse Bossen bij Fine Hotels & Suites verandert ook de naam. Bergse Bossen zal vanaf heden verdergaan onder de naam ‘Buitenplaats De Bergse Bossen’.

Een unieke geschiedenis
Bergse Bossen begon na de Tweede Wereldoorlog als vakantiecentrum “Ons Centrum” voor de leden van de vakbond CNV. Om wat extra inkomsten te genereren, startte het CNV met het verhuren van ruimtes. Maar het tij voor de tot dan succesvolle vakbonden begon te keren, waardoor het CNV het roer om moest gooien. De naam veranderde in “Hotel Bergse Bossen” en in 2001 werd Roberto Mascini aangesteld als directeur om het hotel rendabel te maken.

Verandering met resultaat
Onder leiding van Roberto werd het CNV centrum winstgevend en na vier jaar in dienst van het CNV gewerkt te hebben, kon Roberto in 2005 het hotel overnemen van de vakbond. In de loop der jaren heeft Bergse Bossen een metamorfose ondergaan. Er zijn zalen bijgebouwd, het restaurant en de Lounge zijn vernieuwd en de tuin, terrassen en binnentuin zijn opnieuw aangelegd.  Met als resultaat een moderne, stijlvolle en sfeervolle locatie.

In 2011 kwam Yvette Boellaard van Tuyl, Roberto’s partner, het bedrijf versterken. Als marketing communicatie expert, voormalig verantwoordelijke voor Business Development en Publieksevenementen bij Jaarbeurs Utrecht én eigenaar van een evenementenorganisatiebureau heeft Yvette  zich ingezet voor de marktverbreding bij Hotel Bergse Bossen. Zo bouwden zij met hun medewerkers een organisatie die zowel de zakelijke als de particuliere markt kan bedienen en daarnaast zeer geschikt is als evenementenlocatie.

Voormalige eigenaren Roberto Mascini en Yvette Boellaard van Tuyl:

Wij willen via deze weg alle gasten die de afgelopen decennia hun weg naar Bergse Bossen hebben gevonden enorm bedanken dat zij voor Bergse Bossen kozen en voor de gezelligheid die ze meebrachten. Onze relaties bedanken we hartelijk voor het vertrouwen dat zij in ons stelden en voor de prettige samenwerking. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Bergse Bossen in goede handen is bij Fine Hotels & Suites en wensen de nieuwe eigenaren een heel mooie en succesvolle toekomst met dit fantastische bedrijf!

Nieuwe lunchkaart Grand Café!

1 oktober 2019

Een nieuwe kaart met verse gerechten van streekproducten!

In ons gezellige Grand Café worden al onze gerechten bereid met verse streekproducten. Smul van (h)eerlijke ambachtelijke boterhammen, grilled sandwiches, verse soepen en verrukkelijke salades! Geen zin in een lunch? Vraag dan vooral naar de taarten van de Bijzondere Taarten Fabriek; een mooi initiatief om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer mee te laten doen. De taarten zijn om je vingers bij op te eten. Aan het eind van de middag lekker borrelen kan natuurlijk ook. We maken met liefde een lekkere bourgondische borrelplank voor je, nacho’s uit de oven, of een knapperig bittergarnituur! Klik voor de volledige kaart even op de afbeelding hieronder:

 

P.S.: Ons Grand Café is 7 dagen per week open vanaf 10.00 uur.

 

Nieuwe activiteit op de Utrechtse Heuvelrug!

19 juni 2019

Teambuilding, lekker eten én een unieke ervaring? VR-(diner)games!

Welk thema krijgt jouw VR-(diner)game?

Kies jouw Experience en stort je in de wereld van schatzoeken, los een moord op of word een topcrimineel in de VR-game gebaseerd op de bloedstollende Spaanse hitserie ‘La Casa de Papel’. Deze VR Mini Escape Rooms zijn superleuk als dinergame, maar ook als vergaderbreak! Nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier voor meer info en reserveren.

Barbecueën met het personeel?

6 mei 2019

Op zoek naar een mooie locatie om met je team de zomer(vakantie) in te luiden? Of wil je met je gezelschap na een lange dag trainen of vergaderen  afsluiten met een hapje eten in de buitenlucht? Óf ben je misschien op zoek naar een teambuildingsactiviteit met aansluitend diner? Bij Bergse Bossen kan dit allemaal. Wat dacht je van een BBQ op ons terras?! Want wat is nou mooier dan buiten zijn en lekker eten en drinken, terwijl de zon ondergaat achter de boomtoppen. Kijk hier voor de mogelijkheden!

Unieke Urbex foto expositie in Bergse Bossen

8 april 2019

“Tijdreizen” met fotografen Sasja Michalski en Yoerie Custers

Van maandag 8 april tot en met zondag 6 oktober 2019 hangt Hotel Bergse Bossen vol met bijzondere foto’s van Urbex-fotografen Sasja Michalski en Yoerie Custers.

Intrigerende foto’s van desolate, vervallen kastelen, ziekenhuizen, gevangenissen, kerken, fabrieken en huizen, van België tot Tsjernobyl. Ooit werd in deze gebouwen gewoond of gewerkt. Klonk er muziek, werd er gelachen en gehuild. Nu hangt daar een verlaten, mystieke sfeer en wint de natuur steeds meer terrein. De foto’s van Sasja en Yoerie “zuigen” je bijna naar binnen en maken je nieuwsgierig naar die andere tijden.  Ze laten je een stukje wereld zien dat anders verborgen zou zijn gebleven.

Fotografen Sasja Michalski en Yoerie Custers kenden elkaar vóór de tentoonstelling niet, maar hun gezamenlijke passie voor Urbex* resulteert nu in een prachtige en intrigerende gezamenlijke fototentoonstelling in de gangen, Lounge en het Grand Café van Hotel Bergse Bossen. Alle werken zijn te koop.

Lees hier meer!