menu

Nieuws

reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct Contact opnemen
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
7

Werkzaamheden en beperkt (trein)verkeer stationsgebied Driebergen-Zeist

21 september 2017

De bouw van het nieuwe stationsgebied Driebergen-Zeist vordert gestaag. Maar er staat ook nog veel te gebeuren.

Handig om te weten: BAM en ProRail werken in het weekend van 29 september 22.00 uur tot en met 2 oktober 5.00 uur in en rond het spoor en stationsgebied Driebergen-Zeist. Houd rekening met flinke bouwactiviteiten in het stationsgebied en daarmee gepaarde hinder dag en nacht. Vanaf vrijdag 29 september tot en met 2 oktober 5.00 uur is ook de Hoofdstraat afgesloten tussen Stationsweg en kruispunt Breullaan/Hoofdstraat. Er geldt een omleiding voor ALLE verkeer, dus voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer.

Vanaf 2 oktober is de stations situatie dusdanig gewijzigd, dat reizigers nieuwe loop- en fietsstromen te wachten staat, met name omdat de voetgangersbrug over de sporen dan in gebruik is, en ook het tijdelijk stationsgebouw.

Meer informatie lees je hier in de brief die wij ontvingen van BAM Infra.

Nieuwe feestzaal en congreszaal

Bergse Bossen breidt uit met nieuwe feest-/congreszaal

18 september 2017

Het is vanaf de straat niet heel zichtbaar, maar er wordt op dit moment aan de achterkant van het hotel hard gebouwd aan een bijzondere, nieuwe feestzaal en congreszaal. Deze zaal is vanaf november als congreszaal (ca. 50 personen) én als feestzaal (ca. 100 personen) te huur. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar geloof ons: congresbezoekers zullen niet het gevoel hebben dat ze in een feestzaal zitten en feestgangers zullen niet het gevoel hebben dat ze in een conferentieruimte aan het feesten zijn. Het wordt prachtig! Het dak van de zaal vormt straks een royaal terras voor ons restaurant. In de toekomst kan daar dus heerlijk in het zonnetje ontbeten, geluncht en gedineerd worden.

De artist impression geeft een beeld van de basis van onze nieuwe feest-/congreszaal. De zitelementen aan de zijkant bijvoorbeeld, zijn verplaatsbaar. De ruimte kan zo in mum van tijd van praktische, stijlvolle congresruimte worden omgetoverd in een sfeervolle “nachtclub”. En andersom. En dit is dus nog maar de basis!

Nieuwsgierig naar de vorderingen? Houd dan onze Facebook pagina in de gaten, daar posten we regelmatig foto’s van bouw-‘mijlpalen’.

De zaal is vanaf 1 november te huur.

 

Herfstvakantie vier je met comedy

5 september 2017

Schoonhoven, Broek in Waterland, Noordwijk… Het zijn maar een paar van de plaatsen waar de comedians vandaan komen die 14 oktober zullen optreden op de Comedy Night in Grand Café Bergse Bossen. Een biertje op het terras, de herfstkleuren van het bos om je heen, genieten van een speciaal Comedynight driegangendiner en dan een avond heerlijk lachen. Goede comedy zie je gewoon in Driebergen.

Bijzondere line-up
Bergse Bossen Comedy Night weet iedere keer weer een gevarieerde groep comedians naar Driebergen te halen. En dat is ook deze keer weer gelukt. Wat dacht u van Tom Montfrooy, de man die zijn doorbraak had in 2015, toen hij na het overlijden van zijn vrouw comedy gebruikte als manier om met het verlies om te gaan. Het leverde hem een finaleplek bij Cameretten op, een belangrijke wedstrijd voor comedians en cabaretiers. Hij zal de Comedy Night presenteren, en hij heeft er al helemaal zin in.
Een andere comedian die zal optreden is de gordroge Dian Liesker. Zij is al jaren een bijzondere verschijning op theaterpodia door het hele land, op de radio én tv. Ze is nu te zien bij ‘De Idioten’, een tv-programma waarin ze met o.a. cabaretier Ruben van der Meer de meest absurde opdrachten uitvoert. Ze heeft gordroge humor en laat al jaren grote en kleine zalen schudden van het lachen. Dit zijn twee van de in totaal vijf comedians die zullen optreden. Alle namen vind je op de website van Bergse Bossen, of laat je verrassen op de avond zelf.

Stand-up comedy van hoog niveau
Het is niet zo gek dat de Comedy Night al jaren een groot succes is. Voor de kwaliteit die op het podium van Grand Café Bergse Bossen te zien is, moet je normaal naar een theater of comedy club in Utrecht of Amsterdam afreizen. Parkeren kan gewoon voor de deur en als je een hapje wilt eten van tevoren reserveer je gewoon de Diner Deal. Dan eet je voor een leuk prijsje een heerlijk driegangendiner met ingrediënten van het seizoen, in het Grand Café. En als het zonnetje zich nog een beetje laat zien in oktober (het kan!) dan zit je heerlijk op het terras, tussen de bomen van de Utrechtse Heuvelrug.

Erbij zijn? Tickets vind je hier.

Comédienne Dian Liesker gefotografeerd door Floortje van der Vlist

 

Nieuwe fietsroutes De Stijl

21 juni 2017

100 jaar De Stijl

Bergse Bossen heeft twee nieuwe fietsroutes ontwikkeld. Deze nieuwe routes, één gericht op Utrecht en de ander gericht op Amersfoort, zijn geïnspireerd op ‘ 100 jaar De Stijl’.

In 2017 is het honderd jaar geleden dat de wereldberoemde Nederlandse kunstbeweging De Stijl is opgericht. Nederland viert dit met het themajaar Mondriaan tot Dutch Design. 100 jaar De Stijl. Mondriaan richtte in 1917 De Stijl op, samen met Theo van Doesburg. Bart van der Lek, de architecten Oud, Robert van ’t Hoff en Gerrit Rietveld sloten zich bij hen aan.

Beide nieuwe routes voeren door de prachtige natuur van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, langs mooie staaltjes architectuur van de hand van Gerrit Rietveld en Robert van ’t Hof. De Stijlroute Amersfoort doet ook het Mondriaanhuis, het geboortehuis van Mondriaan, aan. De Stijlroute Utrecht voert langs het imposante Slot Zuylen. Wat weinig mensen weten is dat Rietveld in Slot Zuylen zijn carrière begon.

De Stijl-routes, en nog vele mooie andere routes, zijn verkrijgbaar bij onze hotelreceptie. De routes kosten maar €0,50 per stuk. Heb je iets gegeten of gedronken in ons Grand Café? Dan kun je op vertoon van de kassabon gratis een route uitkiezen.

 

Fotograaf Feike Faase exposeert bij Bergse Bossen

8 juni 2017

Fotograaf Feike Faase exposeert met een schitterende serie reisfoto’s bij Bergse Bossen. Zijn werkt hangt tot en met oktober 2017 in de gangen, de Lounge en het Grand Café van het hotel.

In 2008 studeerde Faase af aan de Fotoacademie Amsterdam. Hij reisde vervolgens, in opdracht, de hele wereld over als reisfotograaf. Tijdens spectaculaire roadtrips bezocht hij alle continenten en legde hij de prachtige diversiteit aan landschappen, mensen en sferen voor eeuwig vast op de gevoelige plaat.

Feike Faase: “Reisfotografie is voor mij de meest ultieme vorm van reportagefotografie. Daar komt alles samen. Het is de uitdaging me voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden. Nieuwe dingen uitproberen, in een split second beslissen en vooral veel plezier hebben stimuleren me steeds opnieuw de mooiste foto’s te maken.”

Klik hier voor meer informatie over de expositie.