menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Het verhaal achter Bergse Bossen

Een unieke geschiedenis

Direct na de Tweede Wereldoorlog besloot de vakbond CNV voor haar leden een vakantiecentrum op te zetten in Driebergen. De bouw van dit centrum werd in 1948 door de leden letterlijk met dubbeltjes en kwartjes bij elkaar gespaard. Als snel na opening bleek het logisch om buiten vakantieweken het hotel te gebruiken voor vakbondsvergaderingen. Om wat extra inkomsten te genereren, startte het CNV met het verhuren van ruimtes. Deze markt ontwikkelde zich, maar rendabel werd het niet. Het tij voor de tot dan succesvolle vakbonden begon te keren, waardoor het CNV het roer om moest gooien. De naam “Ons Centrum” veranderde in “Hotel Bergse Bossen”.

Fine Hotels & Suites

Met ingang van 18 November 2019 is hotel de Bergse Bossen toegevoegd aan de familie van Fine Hotels & Suites, met Corina Waaijer als eigenaresse aan het roer. Fine Hotels & Suites is een kleinschalige hotel collectie, bestaande uit een drietal boutique hotels. Stadsvilla Mozaic in Den Haag , Casa Julia in Delft, en Stadsvilla Mout in Schiedam. Daarnaast wordt momenteel  de opening van het vijfde hotel voorbereid, namelijk Huis Blaauwen, gevestigd in het Arsenaal van Delft.

Alle hotels kenmerken zich onder andere door het gecombineerde aanbod van inspirerend slapen en vergaderen. Verblijven in een bijzondere, sfeervolle en inspirerende omgeving. Fine Hotels & Suites is dan ook ontzettend trots om de Bergse Bossen toe te mogen voegen aan deze collectie.

Naar de toekomst toe ziet Fine Hotels & Suites mooie kansen om de Bergse Bossen nog persoonlijker, sfeervoller en kwalitatiever te maken. Een plek buiten kantoor, waar het inspirerend vertoeven is en waar het aan niets ontbreekt. Een echte Buitenplaats. Vanaf heten heet het mooie hotel daarom: Buitenplaats de Bergse Bossen.

Passie voor hotellerie

Als oudste dochter van een kaasboer en markthandelaar is hard werken bij haar van jong af aan met de paplepel ingegoten. En dat je als je ergens succes in wilt hebben hier zelf verantwoordelijk voor bent.

“Al tijdens mijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam wist ik dat ik ooit aan het roer van mijn eigen hotel wilde staan. Toch ben ik na mijn afstuderen aan de slag gegaan als Management Trainee en later Business Controller. Toen in 2006 mijn zus promoveerde tot arts en daarmee haar droom verwezenlijkte wist ik dat het ook voor mij nu of nooit was. Ik zegde mijn baan bij Microsoft op en begon met het beschrijven van mijn ideale hotel en werkte het uit tot een businessplan.

De zoektocht naar een geschikte locatie was geen makkelijke. Af en toe , na weer een teleurstelling, heb ik snikkend onder de dekens gelegen. Wat fantastisch was het om op 31 December 2007 de sleutel te mogen ontvangen, inmiddels met compagnon Bart Dura, van ons mooie nostalgische pand aan de Laan Copes van Cattenburch 38. Zo is de basis van Stadsvilla Mozaic gelegd.

Het verbinden van mijn passie voor gastvrijheid met mijn liefde voor mooie gebouwen is voor mij de rode draad geworden om nieuwe hotels toe te voegen. Zo is Finehotelsandsuites.com geboren. Het doorgeven van de geschiedenis en verhalen van de bijzondere plekken aan onze gasten, is waar ik met Fine Hotels & Suites graag voor wil staan.”