menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Stap in de wereld van de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Fietsknooppunt 39

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een de verdedigingslinie uit 1815. De linie is 85 kilometer lang en bestaat uit zo’n vijftig forten en vijf vestingsteden. En in Bunnik ligt Fort Vechten. Dit flinke bouwwerk is het op een na grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Er is een museum, een nagebouwde Romeinse wachttoren en natuurlijk de linie zelf, waar je kan wandelen.

Virtele parachutesprong maken?

Het nieuwe museum is pasgeleden geopend en laat je de geschiedenis van de waterlinie ervaren. De ruimte is prachtig vormgegeven. De expositie is in het nieuwe museumgebouw en er is een virtual reality parachutesprong met occulus rift. Er zijn rondleidingen en er is een museumcafé waar je wat kan drinken, met een Fortkoek erbij. Je kan het museum in, of gewoon rondlopen rond de waterlinie zelf. In de donkerste maanden houdt in een deel van de oude catacomben een groep vleermuizen winterslaap!

Fort_6589

Leuke weetjes over Fort Vechten

  • Op het terrein leven er vijf soorten vleermuizen, de baardvleermuis, franjestaartvleermuis, dwergvleermuis, grootoorvleermuis en de watervleermuis.
  • Bij de aanleg van het fort zijn Romeinse overblijfselen gevonden, en vandaar de replica van de Romeinse wachttoren.
  • Het fort ligt op de route van het Waterliniepad. Dit is een looproute van wel 145 kilometer lang (!), voor wie van een stukje wandelen houdt …
  • Het fort, dat uit 22 gebouwen bestaat, is gebouwd tussen 1867 en 1870, met 16 miljoen bakstenen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Waterlinie.