menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Recreatieplas Henschotermeer: zwemmen in de zomer, schaatsen in de winter

Vlakbij Bergse Bossen ligt recreatieplas Henschotermeer. Een grote plas met zandstrand en prima faciliteiten. Jong en oud komen hier in de zomermaanden om te zwemmen en te genieten van de zon en natuur. En ‘s winters kan er vanaf een ijsdikte van 10 centimeter worden geschaatst!

Kindvriendelijk

Het zandstrand is geschikt voor uren zandkasteel-bouwen. Er zijn voor de kleinere bezoekers allerlei houten speeltoestellen,  zoals een piratenschip en aan de rand van het bos liggen speelweiden en speelheuvels. In het meer ligt een eiland, waar je ook via voetbruggen kan komen. De zandbodem loopt geleidelijk af, en is 2.20 meter 0p het diepste punt.

 

Zwemwater

De kwaliteit van het zwemwater is wordt gemonitord in de zomermaanden. Duiken is vanwege de geringe diepte overal te gevaarlijk en daarom verboden. Rubberbootjes en opblaasbeesten zijn toegestaan, dus neem die lekker mee. Voor de veiligheid wordt op zwemdagen toezicht gehouden door een badmeester.

Goed om te weten

  • Op het terrein zijn toiletten aanwezig.
  • De don’ts: Honden zijn niet toegestaan, paardrijden kan er ook niet. (Brom)fietsen verboden (ook niet aan de hand). Het aanleggen van vuur en het gebruik van barbecues (m.u.v. gastoestellen) mag niet.
  • Om het meer heen loopt een verhard pad van bijna 2500 meter, erg geschikt voor hardlopers!
  • Parkeren (betaald) kan het hele jaar, van half 9 ‘s ochtends tot zonsondergang.

Het Henschotermeer is zo’n 25 minuten fietsen. Kijk voor meer informatie op de website.