menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Alles over kersen!

Midden in de prachtige Kromme Rijnstreek, oostzuidelijk van Cothen ligt het Kersenmuseum. Dit leuke museum maakt onderdeel uit van het fruitteeltbedrijf van Theo en Martine Vernooy. Er is van alles te doen, en wie van mooie plaatjes houdt: je kunt er prachtig wandelen tussen de kersenbomen. 

Veilingzaal kersenmuseum

De veiling op

Een leuk onderdeel van het Kersenmuseum is de ‘afmijnzaal’. Hier is een oude fruitveiling uit Wijk bij Duurstede nagebouwd met de originele inventaris. Deze fruitveiling sloot op 9 juni 1949, dus het is een prachtig historisch interieur. Houten bankjes, een oude veilingklok… Speel het Veilingspel en ervaar of je een beetje handelsgeest in je hebt.

De boomgaard

Wie aan kersenbomen denkt, ziet als snel de kersenbloesem voor zich. Witte bloesemtrossen en sneeuw van blaadjes zijn toch wel een van de mooiste plaatjes die je kunt bedenken. Maar ook bomen vol felrode kersen zijn een lust voor het oog. De kersentijd is, afhankelijk van het weer, van circa half juni tot eind juli.  Bij het bedrijf van Theo en Martine kun je door de boomgaard wandelen. Volg de wandelroute en voor de kinderen is er een leuke vragenlijst om nog meer te leren over de kersenteelt. Kijk voor meer informatie op de website van het Kersenmuseum.

Tips

  • Bij de kersenboerderij is een prachtige landwinkel met streek- en versproducten
  • Je kunt in de Schenkerij lunchen of wat drinken met uitzicht op de boomgaard
  • Vergeet niet een kersenijsje te eten in de zomer
  • Ga met de fiets vanuit Bergse Bossen, dat kost je zo’n drie kwartier tot een uur.
  • Het fruitteeltbedrijf organiseert regelmatig activiteiten, zoals fruitplukdagen.

Op onze facebookpagina lees je de laatste nieuwtjes, zoals over bezienswaardigheden, aanbiedingen en leuke nieuwtjes.