menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Museum Militaire Traditie, klein maar fijn

Dit kleine museum staat misschien qua omvang en collectie in schril contrast met het Nationaal Militair Museum; de met veel liefde geconserveerde collectie van het Museum Militaire Traditie is zeker de moeite waard. En de toegangsprijs is maar een paar euro’s.

Alles heeft een verhaal

De collectie van Museum Militaire Traditie bestaat uit allerlei objecten uit de geschiedenis van de Nederlandse strijdkrachten van 1815 tot heden. Het Museum Militaire Traditie wordt gerund door vrijwilligers en de collectie bestaat grotendeels uit persoonlijke verzamelingen die als gift of erfenis bij het museum terecht zijn gekomen.

Bijzondere mix

Doordat het museum zoveel van de objecten op deze manier verkrijgt, is het een bonte verzameling met prachtige verhalen. Er zijn wapens, onderscheidingen, uniformen (en een even grote hoeveelheid levensgrootte mannequins), en wat dacht je van:

  • Miniaturen van voertuigen en soldaten
  • Maquette van de slag bij Waterloo
  • Een nalatenschap van een vlieger
  • Een collectie Indië-schildjes
  • Een kanon en een ontplofte Britse zeemijn uit 1916 (of wat ervan over is)

Kortom, een uniek museum met een hele eigen sfeer. Het is ruim tien minuten fietsen vanaf Hotel Bergse Bossen, of wandel erheen in een kleine drie kwartier. Kijk wel even op de website voor de openingstijden. Slecht ter been? Dit museum is niet heel gemakkelijk toegankelijk per rolstoel.