menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

De geschiedenis van de krijgsmacht in een gigantisch museum

Dichtbij fietsknooppunt 55

Tanks, gevechtsvliegtuigen, helicopters … Alles dat met de Nederlandse Krijgsmacht te maken heeft is ondergebracht in dit grote museum, dat echt een breed publiek wil aanspreken. Dus ook voor wie niet warm wordt van een selfie met een M270 Multiple Launch Rocket System is er veel te zien en te doen.

Bijzondere locatie

Het museum ligt, hoe kan het ook anders, op een voormalige luchtbasis. Het terrein is 45 hectare en je kunt je er urenlang vermaken. Met de buitenexposities en het grote depotgebouw loop je heel wat af. Het nieuw geplaatste hoofdgebouw is ontworpen door architect Dick van Wageningen. Het gebouw werd geroemd in de nationale pers: ‘Het is een glorieuze overwinning van de museumarchitectuur voor grote objecten’, schreef De Volkskrant in 2014. Vier voetbalvelden groot en met een dak van vier meter hoog is het een imposante ruimte geworden. Op het enorme dak was ruimte voor 3.240 zonnepanelen, en die wekken 25% van de energie op.

Nationaal-militair-musuem2

Het bijzondere hoofdgebouw van het Nationaal Militair Museum

Wat is er allemaal te doen?

Om te beginnen heeft het museum 180.000 objecten uit de geschiedenis van defensie staan, dus je bent wel even zoet. En het is een veelzijdige collectie, van pijlpunt tot straaljager. De geschiedenis van de krijgsmacht wordt helemaal doorlopen en die begint bij 3000 voor Christus. En het blijft niet bij wapens en voertuigen. Uniformen en wat al die strepen nou zeggen over rang; Xplore, waar kinderen hun eigen buskruit kunnen maken; rondleidingen natuurlijk … Niet voor niets is het NMM al jaren populair. Er is natuurlijk ook een restaurant waar je even kan bijtanken.

Het NMM is vanaf Bergse Bossen 40 minuten fietsen. Meer informatie? Kijk op de website van het museum.