menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Het Nationaal Par Utrechtse Heuvelrug is een gebied van 100 km2 in de provincie Utrecht. Tussen Leusden en Rhenen ligt dit uitgestrekte natuurgebied waar wandelaars en fietsers, natuurliefhebbers en sportievelingen zich uren kunnen vermaken.

Afwisselend landschap

Het mooie aan de Utrechtse heuvelrug is de afwisseling in landschappen. Heidevelden, stuifzanden, maar ook prachtige bossen en uiterwaarden vind je hier. Dat maakt je tocht een stuk interessanter dan wanneer je urenlang door hetzelfde type omgeving trekt; op de Utrechtse Heuvelrug kijk je je ogen uit.

Het Egelmeer op de Utrechtse Heuvelrug

Het Egelmeer op de Utrechtse Heuvelrug

Flora en fauna

De Utrechtse Heuvelrug is niet voor niets een Nationaal Park. Je vindt hier reeën, vossen, dassen, uilen, spechten en een bijzondere boommarter. Door allerlei ecologische verbindingen wordt er op ingezet om zelfs edelherten en everzwijnen naar dit gebied te krijgen. Er broeden meer dan 100 vogelsoorten.

Fietsen en wandelen

Binnen het park zijn meer dan voldoende mooie routes en Bergse Bossen is een perfecte uitvalsbasis. Het hotel en Grand Café liggen aan de knooppuntenroute (ideaal voor fietsers), we hebben eigen routes voor fietsers en wandelaars ontwikkeld én we liggen midden in het nationaal park. Je loopt of fietst zo het bos in, en binnen een kwartier ben je bij een zandverstuiving. Ideaal.

Leuke tips over de omgeving komen regelmatig langs op onze facebookpagina.