menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Theehuis/Pannekoekenhuis Rhijnauwen

Prachtig gelegen aan het water

Bij een pannenkoekenhuis denk je toch al snel aan een prefab (vr)eetschuur, en misschien dat daarom dit restaurant de oorspronkelijke naam ‘Theehuis’ in ere houdt. Maar niet meer dan terecht, want dit prachtige pand uit 1921, in Amsterdamse School-stijl gebouwd, is een pareltje.

Populaire plek in 1921 én nu nog steeds

In het gebied van de Hollandse Waterlinie ligt het Theehuis Rhijnauwen. In 1921 is dit prachtige theehuis gebouwd door de gemeente, die tegemoet kwam aan de trend van die tijd: overal schoten theehuizen en -tuinen als paddestoelen uit de grond. Utrecht kon natuurlijk niet achterblijven. In 1997 werd Theehuis Rhijnauwen nog eens onder handen genomen door architect Bertus Mulder, een leerling van Gerrit Rietveld, samen met landschapsarchitect Mariske Pemmelaar-Groot. Er kwam een paviljoen in Japanse stijl en de tuin werd herontworpen.

Leuke weetjes:

  • Het theehuis is van hout omdat het op ruim 300  meter van Fort Rijnauwen ligt, en in geval van oorlog moest het snel afgebroken kunnen worden. De ‘Kringenwet’ schrijft dat voor.
  • Bij het thuis in de omgeving loopt een tankgracht en er liggen bunkers.
  • Vanuit theehuis Rhijnauwen zijn zes wandelingen mogelijk, van 1, 3 en 5 kilometer lang. Kijk op de website of vraag het bij het theehuis.
  • Het theehuis bakt en kookt zoveel mogelijk biologisch, waar Bergse Bossen erg van houdt.
  • Puriteinen op het gebied van appeltaart opgelet: het theehuis serveert appeltaart van Dudok.

Kijk voor meer informatie op de website http://www.theehuisrhijnauwen.nl/

Op onze facebookpagina lees je de laatste nieuwtjes, zoals over bezienswaardigheden, aanbiedingen en leuke nieuwtjes.