menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Ervaar 1914-1918 op de fiets!

Deze fietstocht neemt je mee in de wereld van de krijgsmacht en Hollandse Waterlinie. Met Bergse Bossen als begin- en eindpunt en leg je een prachtige fietstocht af langs bijzondere en mooie plekken. Musea, maar ook forten en monumenten komen voorbij. Kies uit verschillende fietsroutes of doe ze allemaal. 

luchtfoto FV

Fort Vechten, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

In samenwerking met de erfgoedinstellingen en de provincie Utrecht heeft Bergse Bossen adembenemende fietstochten opgezet langs de belangrijkste erfgoederen uit de Eerste Wereldoorlog. In vier verschillende routes, die allen aan elkaar te koppelen zijn, ontdek je de belangrijke plekken van de provincie Utrecht.

De erfgoedinstellingen in de provincie Utrecht brengen de gebeurtenissen van toen naar nu, door middel van tentoonstellingen, rondleidingen, themawandelingen en opengestelde monumenten. In de provincie werden vele tienduizenden Belgische militairen opgevangen, maar ook burgervluchtelingen en een de Duitse Keizer Wilhelm II tijdens zijn ballingschap. Een stukje geschiedenis waar je eigenlijk relatief weinig over hoort.

Hotel Bergse Bossen is in alle gevallen het begin- en eindpunt van uw fietstocht. Je kunt na een goede kop koffie dus direct de hort op. En na afloop een welverdiende borrel op het terras natuurlijk.

 

Onderstaande folder met de erfgoedroutes is verkrijgbaar bij onze receptie: