menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Fietsroute Domstad

40 km / 52.5 km

Hoe leuk is het niet om al fietsend, via een fraaie route door prachtig landschap te fietsen, met als hoogtepunt de Domstad en haar mooie grachten? Dat kan met Domstad fietsroute. De langste fietsroute heeft nog een klein ‘uitstapje’ aan het einde, naar de bossen tussen Zeist en Austerlitz.

Fiets- en Wandelboekje Domstad-page-002

Via dorpen en water

De route voert langs Driebergen, Zeist, Odijk en Bunnik. De kleine en ogenschijnlijk rustige Kromme Rijn verandert verderop opeens in een stevige stroom. Je ziet de verschillende gezichten van deze zijtak van de rijn tijdens deze tocht: van idyllisch stroompje tot flinke rivier. Via landgoederen als Rhijnauwen en Amelisweerd kom je vanuit de bossen in de buurt van de stad Utrecht.

De Domstad

De fietsroute leidt je naar het hart van de stad. Langs monumentale panden en natuurlijk de grachten kom je uiteindelijk bij de statige Domtoren. Dit is natuurlijk een perfect punt om die fiets even aan de kant te zetten en de tijd te nemen voor alles wat deze historische stad te bieden heeft. De terugweg is uiteraard niet dezelfde als de heenweg. Via de bomenrijke zuidkant fiets je richting Slot Zeist. Wie nog wel even in de trappers wil kan nu kiezen om wat extra kilometers af te leggen in de bossen bij Austerlitz.

Kortom, neem de tijd voor deze prachtige fietstocht en maak er een heerlijke dag van.

De route-afbeelding is een pdf. Klik erop en je krijgt ‘m in groot formaat.