menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Een smakelijke fietstocht over de Utrechtse Heuvelrug

Happen & Trappen is een prachtige fietstocht die twee fijne bezigheden met elkaar verenigd. Fiets langs vijf verschillende restaurants voor vijf verschillende gangen, over de prachtige Utrechtse Heuvelrug. Boek dit arrangement inclusief de vijf tussenstops met gangen voor maar € 39,95.

Route

De fietstocht voert je langs de volgende pitstops:

  • Start: Koffie en wat lekkers bij Hotel Bergse Bossen
  • Voorgerecht bij Hilton Royal Parc Soestduinen
  • Tussengerecht bij Zandfoort aan de Eem in Amersfoort
  • Hoofdgerecht bij Theehuis Mon Chouette in Leusden
  • Dessert bij Plein 6 in Doorn

Na 52 km ben je, moe maar voldaan, weer terug bij Hotel Bergse Bossen. Geniet nog van een lekkere kop koffie in ons Grand Café, of boek een comfortabele kamer om uit te rusten van de fietsroute.

zandduinen

Omgeving van de fietsroute

De fietstocht is afwisselend met stukken door bos en heide, stad en natuur. Je komt bijvoorbeeld langs hoge zandruggen, en pakt een stuk langs het Valleikanaal mee. Fiets door Soestduinen, dat haar naam te danken heeft aan de lokale zandverstuiving. Soestduinen ligt ingesloten tussen de zogenaamde ‘Lange Duinen’ en ‘Korte Duinen’. Het is een knooppunt van wandel- en fietsroutes, en dus ook een heerlijke plek voor een tussenstop. Ook fiets je door Amersfoort, een sfeervolle grachtenstad met prachtige monumentale panden. De binnenstad heeft haar authentieke sfeer door de jaren heen vastgehouden. De belangrijkste blikvanger is de Onze Lieve Vrouwetoren, die door Amersfoorters ook wel ‘Lange Jan’ wordt genoemd.

Kortom, laat je verrassen en boek de Happen & Trappen fietstocht. Bekijk hier de website van de Happen & Trappen route en reserveer.