menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Hotel Bergse Bossen ligt fantastisch. Wie van natuur houdt en er graag op uittrekt met de fiets of te voet kan hier zijn hart ophalen. Waar veel hotels in de omgeving aan de rand van het natuurgebied liggen, of op een eindje fietsen, fiets en wandel je hier vanuit de voordeur zo het bos in. En dat is echt uniek.

Berglandschap

De bergen in Driebergen staan daadwerkelijk voor het heuvelachtige gebied. Wie denkt dat Nederland vlak is heeft nog nooit een fietstocht in deze omgeving gemaakt: Driebergen, Maarsbergen, Overberg, de Amerongse Berg, de Maarnse Berg … Niet voor niets trainen professionele wielerploegen in deze omgeving. En ook wandelaars kunnen het glooiende landschap erg waarderen. Want bergen betekenen uitzicht, afwisseling en uitdaging voor alle niveaus.

Bijzondere plekken

Het Amerongse Bos – de hoogste berg van de Utrechtse Heuvelrug

Dit bos is het oudste bos van de Utrechtse Heuvelrug. Sommige dennen groeien sinds 1770. De bomen zijn geplant door kasteelheren van Kasteel Amerongen, niet om in te wandelen, maar als jachtgebied. Het bos ligt op de Amerongse Berg. Met zijn 69 meter is dit de hoogste berg van de Utrechtse Heuvelrug.

De Korte Duinen – beeldschone zandverstuiving

Op de Noordwest-flank van de Utrechtse Heuvelrug ligt De Korte Duinen. Sinds 500 na Christus kwamen landbouwers in dit gebied om zich permanent te vestigen. De duinen zijn het gevolg van branden menselijk toedoen: er is veel gekapt. Maar het gebied heeft zich inmiddels ontwikkeld tot alles behalve een dode boel. Het is één van de weinige levende stuifzanden en er verandert continu van alles. Nieuwe duinen, bomen die verdwijnen in het zand, het is er nooit hetzelfde. De bijzondere vliegdennen met de bloot gewaaide wortelen vind je hier. En heide natuurlijk.

De Grebbeberg – geschiedenis en fantastisch uitzicht

Deze 52 hoge heuvel ligt in de zuidoostelijke punt van de Utrechtse Heuvelrug. Deze ‘stuwwal’ heeft een grote historische betekenis vanwege de strategische ligging voor defensie, het uitzicht op de Nederrijn en de Betuwe was van groot belang. In de 18de eeuw is de Grebbelinie aangelegd en in 1940 was er de Slag om de Grebbeberg. Nu is de oostelijke helling geliefd bij sportfietsers vanwege de flinke klim. Het uitzicht is er nog steeds spectaculair. Je vindt er prachtige bossen met oude eiken. Tip: Grebbeberg ligt bij Ouwehands Dierenpark.

De Kaapse Bossen – Gevarieerd bos met bijzondere fauna

Dit uitgestrekte bos ligt bij Doorn, tussen Driebergen en Rhenen. Je vindt hier beukenlanen, kleine bospaadjes en kerkpaden. Er zijn vele routes en houd je ogen open voor de bijzondere vogels, zoals de bosuil en verschillende soorten spechten. In de herfst staat het er vol zwammen en paddestoelen. Kortom, een heerlijk bos om van te genieten. Tip: er is een uitkijktoren (‘De Kaap’) waar vanuit je op 25 meter hoogte een prachtig uitzicht hebt. Bij helder weer zie je soms zo ver als de Rijn. De boswachter geeft excursies, voor wie meer wil leren over het bos.

Meer informatie over alle natuurgebieden op de Utrechtse Heuvelrug vind je hier.