menu

Mountainbike info

reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

De Utrechtse Heuvelrug kent op dit moment 7 verschillende routes van in taal 73 kilometer. Het terrein is afwisselend en er zijn zowel zware routes als tochten voor beginners in het gebied. Over de kwaliteit van de routes valt niet te twisten: vier van onze routes staan in de MTBroutes.nl ranglijst in de top 10!

Bovendien komt er nog een mooie nieuwe route bij, waar vignethouders gebruik van kunnen maken. De Route Lage Vuursche wordt op dit moment (november 2017) in samenwerking met diverse partijen verbeterd en uitgebreid. De Route Lage Vuursche is de oudste route van de Heuvelrug. Staatsbosbeheer en Landgoed Pijnenburg hebben toestemming gegeven voor aanpassing, verbetering en uitbreiding van deze route. De routebouwer, de firma Track & Trails heeft een ontwerp gemaakt. Dat ontwerp wordt nu door de kraanmachinist gerealiseerd met heel veel ondersteuning van een grote groep vrijwilligers. Het vignet is vanaf 1 januari ook verplicht voor de Route Lage Vuursche. De investering in deze nieuwe route worden gedaan vanuit de opbrengsten van de vignetten.

Oefenterrein professionele wielerploegen en mountainbikers
Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is het oefenterrein voor professionele wielerploegen en mountainbikers. Kijk maar eens hier naar een aantal prachtige routes, zoals deze, op Landgoed Bornia, bij ons om de hoek.

Grand Café Bergse Bossen 
Grand Café Bergse Bossen is de plek om te starten en eindigen. We hebben een uitgebreide lunchkaart, huisgemaakte taart en een goede selectie borrelhappen. Er is altijd een bijzonder bier op tap en we hebben een mooie wijnkaart met biologische wijnen. In de winter staat de open haard aan; in de zomer kun je heerlijk genieten op ons prachtige terras.

Overnachten?
Dat kan ook. We hebben een speciaal arrangement voor mountainbikers. Je kunt bij Bergse Bossen je fiets parkeren in de overdekte stalling met slot erop, dus geen zorgen over diefstal. Met de auto? Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur.