menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct Direct contact opnemen
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, een fiets- en wandelwalhalla!

Wielrenners noemen de heuvels in deze omgeving pittig, en hoewel het niet bepaald de Alpen zijn, is het voor Nederlandse begrippen een bijzonder gebied. Waar vind je in ons land nu zoveel ‘bergen’? Driebergen, Maarsbergen, Overberg, de Amerongse Berg, de Maarnse Berg. Veel professionele wielerploegen trainen in dit gebied, en niet voor niets! Met de afwisselende landschappen, natuur en een groot netwerk aan routes trekt Bergse Bosse racefietsers en mountainbikers van heinde en verre. Je raakt niet uitgefietst.

Maar ook de recreatieve fietser en wandelaar kan perfect terecht op de Utrechtse Heuvelrug. Ontdek de paarse heidevelden en fiets over bospaden. Of beklim de heuvels zelf, ingehaald door de profs allicht. Voor wie nog meer afwisseling zoekt, liggen de uiterwaarden van de Kromme Rijn met weidse vergezichten op slechts een steenworp afstand. Elektrische fietsen kunnen bij ons voor de deur worden opgeladen.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug staat alom bekend om haar diverse natuur. Het is de plek waar je nog volop vogelgeluiden hoort, en onderweg zomaar een ree kan tegenkomen.

Bekijk  hier  de omgeving van  Berge Bossen van  bovenaf.