menu

Seniorenvakantie

reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct Direct contact opnemen
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Compleet verzorgde seniorenvakanties

De seniorenreizen van Hotel Bergse Bossen zijn er om je helemaal in de watten te leggen. In de zomer hebben we verschillende programma’s; in de winter het kerstprogramma. Iedere week zijn er weer leuke excursies, prettig gezelschap, gezellige avonden en heerlijk eten.

 • Hotel Bergse Bossen ligt midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, en is omringd door natuur, rust en ruimte
 • Alles is gelijkvloers in het hotel en toegankelijk voor mensen met een rollator of rolstoel
 • Centraal gelegen in Midden Nederland, vlakbij Utrecht
 • Oplaadpunten voor de elektrische fiets staan tot je beschikking

Onze kamers

Alle 65 gelijkvloerse kamers hebben een compleet ingerichte badkamer, een TV, radio, telefoon en kluisje. Er is WiFi en vanuit de kamers is er altijd uitzicht op het groen.

Het hotel

Hotel Bergse Bossen beschikt over een restaurant, een sfeervolle lounge en een gezellig Grand Café met zonnig terras. Het hotel ligt midden in het bos maar is toch erg goed bereikbaar.

Maaltijden

Tijdens de seniorenvakantie serveren we dagelijks drie voortreffelijke maaltijden. ’s Morgens en ‘s middags staat er in het gezellige restaurant een uitgebreid buffet klaar. Het diner bestaat uit een dagelijks wisselend driegangenmenu dat zout- en vetarm bereid wordt. Speciale dieetwensen? Laat het ons weten, dan houden we hier rekening mee.

Arrangementen

De vakanties zijn te boeken vanaf zaterdag 8 juli tot en met zaterdag 12 augustus 2017.

De prijs o.b.v. volpension is per week:

1-persoonskamer                € 599,00
2-persoonskamer                € 550,00 p.p.

Bovenstaande prijzen zijn exclusief toeristenbelasting à € 1,01 p.p.p.n. Mocht u meerdere weken aaneengesloten bij Hotel Bergse Bossen verblijven, dan bedraagt de toeslag voor de lunch op zaterdag € 12,00 p.p.

Heeft u vragen of opmerkingen, of wilt u een seniorenvakantie boeken? Neem dan contact op via 0343-528150 of info@bergsebossen.nl.

Activiteiten en excursies, iedere vakantie anders

Tijdens de vakantieweken is er van alles te doen.  Artiesten treden regelmatig op in het Grand Café, we organiseren filmmiddagen, een doe-middag en de traditionele bingo met mooie prijzen. We gaan er op uit met de bus en organiseren activiteiten op het water.

Bent u slecht ter been, maar zou u zo graag weer eens het bos in willen? Genieten van mooie doorkijkjes, zandverstuivingen, vennetjes en de geuren en de geluiden die bij het bos horen? Dat kan dit jaar! Samen met Club Stug (Senioren Tochten Utrechtse Heuvelrug) verzorgen we deze zomer tijdens de seniorenvakanties prachtige tourtochtjes in een golfkar. Kortom, alle reden om naar Bergse Bossen te komen.

De vakantieweken zijn snel volgeboekt, dus boek op tijd!

Trouwens, wist u dat we ook een populaire locatie zijn voor bridgedrives? Zelf een bridgedrive organiseren en een goede ruimte nodig? Dat kan bij ons.

8 t/m 15 juli 2017

 1. Tour door Hoogland en omgeving
 2. Ontdek het Groene Hart
 3. Hollandse middag op de Veluwe

15 t/m 22 juli 2017

 1. Betuwe tocht
 2. Veluwemeercruise
 3. Ontdek Lage Vuursche en omgeving

22 juli t/m 29 juli 2017

 1. Ontdek Lage Vuursche en omgeving
 2. Ontdek het Groene Hart
 3. Hollandse middag op de Veluwe

29 juli t/m 5 augustus 2017

 1. Vervlogen kinderjaren in het Veluws Museum
 2. Ontdek het Groene Hart
 3. Betuwe tocht 

5 t/m 12 augustus 2017

 1. Tour door Hoogland en omgeving
 2. Veluwemeercruise
 3. Op bezoek bij een enthousiaste chocolatier

Informatie over alle verschillende uitjes:

Tour door Hoogland en omgeving

Vandaag gaat u richting het mooie Hoogland. Vanuit Driebergen gaat u via een mooie toeristische route richting Hoogland en omgeving. In het mooie buitengebied van Hoogland West is de oude agrarische sfeer min of meer behouden. De stop maakt u bij de Kooi, gelegen in Bunschoten, u krijgt hier koffie/thee met iets lekkers.

Ontdek met ons het Groene Hart

Een prachtig afwisselend polderlandschap, midden in de Randstad tussen de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. In dit Groene Hart ligt een waterrijk gebied, tegenwoordig een waardevol stukje natuur met oude veenweidegebieden en karakteristieke oud Hollandse stadjes en sfeervolle dorpen. Deze plassen bestaan uit een langgerekt stelsel van ondiep afgegraven veenplassen, omzoomd door een netwerk van kleine rietsloten en vaarten. Deze plassen zijn vroeger ontstaan door vervening en turfwinning. Nadat iedereen aan boord van de touringcar is gestapt rijden we naar de rederij in het Groene Hart. Als iedereen is ingescheept gaan de trossen los voor een prachtige twee uur durende rondvaart. Aan boord krijgt u een koffie/thee met een traktatie.

Hollandse middag op de Veluwe.

Rond het middaguur wordt u verwacht in Harskamp. Zanger René staat klaar om voor u herkenbare Hollandse meezingers ten gehore te brengen onder het genot van een kopje koffie/thee met iets lekkers. Hierna gaat u weer retour richting Driebergen.

Betuwe tocht

De touringcars gaan met u richting de Betuwe. De mooiste plaatsjes worden aangedaan en u ziet de

mooiste natuur en wateren voorbij komen. Onderweg maakt u een stop in het mooie Tiel, koffie/thee

met een traktatie staan hier voor u klaar.

Veluwemeer Cruise

Rond het middaguur stappen we aan boord van een mooie salonboot in de haven van Elburg voor een schitterende twee uur durende vaart over het Veluwemeer. De tocht voert u over het mooie Veluwemeer, bekend om haar prachtige natuur en vele watervogels. Tijdens de vaart krijgt u een heerlijk kopje koffie/thee met iets lekkers

Ontdek Lage Vuursche en omgeving

De Utrechtse Heuvelrug is zeer mooi en uitgestrekt. U gaat richting de Lage Vuursche, de tientallen rijksmonumenten en de achttiende eeuwse huizen geven u het gevoel dat de tijd hier heeft stil gestaan.

De natuur varieert van loofbossen tot heide en van naaldbos tot drassige gronden, het zit hier vol met

dieren vanwege het gevarieerde gebied, zoals loslopende runderen, maar ook herten, vossen, hazen en allerlei bijzondere vogels. Onderweg maakt u een koffie/thee stop en hier zit er ook een traktatie bij.

Vervlogen kinderjaren in het Veluws Museum

Hagedoorns Plaatse is oorspronkelijk een boerderij uit 1715. Nu toont het Veluws Museum hier het boerenleven op de Veluwe rond 1900. Op de boerderij lijkt het alsof de boerenfamilie “even” is weggelopen en ieder ogenblik weer thuis kan komen. Ontvangst is met koffie/thee en een streek lekkernij. U krijgt een rondleiding door een persoon in klederdracht, waarbij u historische klederdracht, poppenhuizen, kinderspeelgoed, diverse materialen, originele bedsteden en huishoudelijke attributen kunt bewonderen. In de moestuin treft u vergeten groenten aan zoals “aardpeer” en “spekbonen”. We rijden via een mooie toeristische route terug.

Op bezoek bij een bijzondere chocolatier

Houdt u van chocolade, dan bent u door het boeken van deze dagtocht aan het juiste adres!

Vanmiddag rijden we naar een bijzonder chocoladeatelier! Dit chocoladeatelier is bijzonder leuk, erg leerzaam en heeft vooral veel lekkers! Aangekomen bij het chocoladeatelier wordt u warm onthaald. U ziet hoe een enthousiaste chocolatier aan de slag gaat met vorm- en mouleerbonbons en chocoladefiguren. Kijken naar een vakman verveelt geen seconde. U leert waar chocolade vandaan komt, hoe het gemaakt en verwerkt wordt. Samen lachen, knoeien, proeven en eventueel zelf proberen! Onder het genot van koffie, chocolaatjes en bonbons uit het atelier keurt u ter plekke de kwaliteit! Na de demonstratie en filmvertoning is er ook de gelegenheid om te winkelen in de cadeaushop.

Heeft u vragen of opmerkingen, of wilt u een seniorenvakantie boeken? Neem dan contact op via 0343-528150 of info@bergsebossen.nl.