menu

Seniorenvakantie 2018

reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct Direct contact opnemen
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Compleet verzorgde seniorenvakanties

De seniorenreizen van Hotel Bergse Bossen zijn er om je helemaal in de watten te laten leggen.

Heeft u zin in een week weg in eigen land, in een prachtige bosrijke omgeving en geen lange reistijd? Bij Hotel Bergse Bossen geniet u van mooie bustochten, gezellig gezelschap en comfort. Laat u verwennen met heerlijke maaltijden, spraakmakende activiteiten en persoonlijke service.  In de zomer hebben we verschillende programma’s en in de winter het kerstprogramma. Uw vakantie start met een hartelijk ontvangst door de medewerkers van onze organisatie. Zij staan de hele vakantie voor u klaar voor persoonlijke service en voor al uw vragen!

Het hotel

Hotel Bergse Bossen beschikt over een restaurant, een sfeervolle lounge en een gezellig Grand Café met zonnig terras. Het hotel ligt midden in het bos maar is toch erg goed bereikbaar.

  • Hotel Bergse Bossen ligt midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, en is omringd door natuur, rust en ruimte
  • Alles is gelijkvloers in het hotel en toegankelijk voor mensen met een rollator of rolstoel
  • Centraal gelegen in Midden Nederland, vlakbij Utrecht
  • Oplaadpunten voor de elektrische fiets staan tot je beschikking

Onze kamers

Alle 65 gelijkvloerse kamers hebben een compleet ingerichte badkamer, een TV, radio, telefoon en kluisje. Er is WiFi en vanuit de kamers is er altijd uitzicht op het groen.

Maaltijden

Tijdens de seniorenvakantie serveren we dagelijks drie voortreffelijke maaltijden. ’s Morgens en ‘s middags staat er in het gezellige restaurant een uitgebreid buffet klaar. Het diner bestaat uit een dagelijks wisselend driegangenmenu dat zout- en vetarm bereid wordt. Speciale dieetwensen? Laat het ons weten, dan houden we hier rekening mee.

Arrangementen

De vakanties zijn te boeken vanaf zaterdag 14 juli tot en met zaterdag 4 augustus 2018.

De prijs o.b.v. volpension is per week:

1-persoonskamer                € 599,00
2-persoonskamer                € 550,00 p.p.

Bovenstaande prijzen zijn exclusief toeristenbelasting à € 1,02 p.p.p.n. Mocht u meerdere weken aaneengesloten bij Hotel Bergse Bossen verblijven, dan bedraagt de toeslag voor de lunch op zaterdag € 12,00 p.p.

Heeft u vragen of opmerkingen, of wilt u een seniorenvakantie boeken? Neem dan contact op via 0343-528150 of info@bergsebossen.nl.


Activiteiten en excursies, iedere vakantie anders

Tijdens de vakantieweken is er van alles te doen.  Artiesten treden regelmatig op in het Grand Café, we organiseren filmmiddagen, een doe-middag en de traditionele bingo met mooie prijzen. We gaan er op uit met de bus en organiseren activiteiten op het water.

De vakantieweken zijn snel volgeboekt, dus boek op tijd!

Trouwens, wist u dat we ook een populaire locatie zijn voor bridgedrives? Zelf een bridgedrive organiseren en een goede ruimte nodig? Dat kan bij ons.

Excursies

14 t/m 21 juli 2018
1. Dagtocht à Ooijpolder en Kleve
2. Middagtocht à Elburg

21 t/m 28 juli 2018
1. Dagtocht à Giethoorn
2. Middagtocht à Brabants Museum Oud Oosterhout

28 juli t/m 4 augustus 2018
1. Dagtocht à Edah Museum
2. Middagtocht à Tin aan de Maas

Informatie over alle verschillende uitjes:

Dagtocht Ooijpolder en Kleve

Het landschap en de bezienswaardigheden net achter de stad Nijmegen zijn zeer divers en verrassend. Via Nijmegen rijden we door het natuurgebied van de Ooijpolder. In dit prachtige rivierenlandschap, met aan de ene kant de heuvels van Berg en Dal en aan de andere kant de rivier de Rijn en Waal, rijden we over slingerende dijken richting Millingen aan de Rijn. Hier genieten we, onder genot van een heerlijke koffietafel nog even lekker na van deze prachtige natuurtocht. Na de lunch begint het genieten opnieuw! Onder leiding van een lokale gids rijden we een mooie route naar Kleve, onder andere de Zevenheuvelweg, Groesbeek en een stukje van het Reichswald. Onderweg vertelt onze gids over al het moois wat er te zien is. In Kleve heeft u even de tijd om de benen te strekken, te winkelen en/of een terrasje te pakken.

Middagtocht Elburg

Prachtig gelegen aan de randmeren ligt één van Nederlands meest bezienswaardige oude stadjes: Elburg; een stad met een grote monumentendichtheid, sfeervolle horecagelegenheden en diverse toeristische ondernemers. Vroeger was het zelfs een welvarende Hanzestad. Elburg is in de oude kern nog steeds het vissersplaatsje aan de voormalige Zuiderzee. Het oude vestingstadje Elburg is al een bezienswaardigheid op zich. Het stadje heeft nog steeds zijn middeleeuwse rechthoekige stratenplan en is omringd door prachtige wallen, visrijke grachten en stukken stadsmuur. Na de koffie met een Elburgs Botje bij restaurant Haas heeft u tijd om door het stadje te lopen en zult u een groot aantal gebouwen zien die u meenemen naar lang vervlogen tijden. De Grote- of St. Nicolaaskerk, restanten van de stadsmuren, stadswallen en kazematten getuigen van dit rijke verleden.

Dagtocht Giethoorn

In een waterrijke omgeving met het natuurgebied de Weerribben ligt het pittoreske dorp Giethoorn, ook wel bekend als ‘het Venetië van het noorden’. Om de turf in dit gebied te vervoeren werden er veel grachten gegraven waarlangs de vervenershuisjes stonden. Deze werden later omgebouwd tot boerderij. Maar ook het vervoer van hooi en vee, de postbode en de bakker gingen per boot door de grachten. Ook vandaag de dag zijn er nog heel wat huizen die alleen per boot te bereiken zijn. Deze entourage maakt Giethoorn een zeer geliefde plek voor toeristen. Na de lunch met soep en een kroket maken we een mooie boottocht om deze omgeving op zijn best te kunnen zien en ervaren. Op weg naar restaurant Smit Giethoorn toeren we door de ‘kop van Overijssel’. Kortom een dag om heerlijk te genieten!

Middagtocht Brabants Museum Oud Oosterhout

Brabants Museum Oud Oosterhout is een uniek museum voor jong en oud. Na de koffie met cake nemen de rondleiders u letterlijk mee terug in de tijd en laten zien hoe men leefde in de tijd tussen 1900 en 1950. Het Museum bestaat uit 3 gedeeltes: het Miniatuurpark met 270 miniaturen, de Originele Vlaamse schuur met oude ambachten en het binnen museum, compleet ingerichte kamers, waaronder een woonkamer, een authentieke drukkerij, een burgemeesterskamer en zelfs een compleet schooltje. Verder is er een heus winkeltje ingericht waar men Oudhollands snoepgoed kan kopen.

Dagtocht Edah Museum

Vier Friese kruideniers kwamen, onbekend en onafhankelijk van elkaar, in het begin van de twintigste eeuw naar het zuiden van Nederland. Ebben vestigde zich in 1900 in Helmond, Dames in 1903 in Tilburg, Aukes in 1909 in Eindhoven en Hettema in 1904 in Oss. In 1910 vormden zij samen de Combinatie EDAH, met Helmond als vestigingsplaats. Het was de start van een kruideniersbedrijf dat gedurende meer dan honderd jaar een begrip was voor vele consumenten. Het EDAH museum, gevestigd in het voormalige hoofdkantoor, laat u terugblikken op de lange geschiedenis van dit oude Nederlandse winkelbedrijf. U treft er de ontwikkeling aan van de kruidenierswinkel van toen naar de moderne supermarkt van nu, met EDAH als voorbeeld. De enthousiaste vrijwilligers van dit museum zorgen voor een gastvrij ontvangst en geven u een leuke rondleiding! Onderweg lunchen we in het Brabantse plaatsje Liessel.

Middagtocht Tin aan de Maas

Onder het genot van koffie met cake krijgt u bij Tingieterij ‘t Oude Ambacht uitleg en demonstratie over het tin gieten. Dit is zeer informatief en machtig interessant om te beleven. Jaarlijks brengen ruim 40.000 mensen een bezoek aan de demonstraties. De tingieterij is beroemd om een grote variëteit aan producten waaronder de schaal voor de landskampioen voetballen in de eredivisie, de “Johan Cruijff Trofee” en de beker van het Europees Kampioenschap voetbal.

Heeft u vragen of opmerkingen, of wilt u een seniorenvakantie boeken? Neem dan contact op via 0343-528150 of info@bergsebossen.nl.