menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct Vrijblijvende offerte Contact opnemen
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Workshop Innovatie door Historie

Los lachend jullie organisatieproblematiek op

Hoewel we graag roepen dat de geschiedenis zich herhaalt, weigeren wij soms lessen te trekken uit het verleden. En wie niet leert van het verleden, zal gemaakte fouten herhalen.

Heb je je wel eens afgevraagd hoe de Middeleeuwse stedenbouw het antwoord kan bieden op hedendaagse milieuvraagstukken? Hoe jullie bedrijfsvoering verbeterd zou kunnen worden aan de hand van de ontdekkingen van de 16e eeuwse Italiaanse natuurkundige, astronoom, wiskundige en filosoof Galileo Galilei? Of misschien wat de zestiende-eeuwse alchemie (de voorloper van onze scheikunde) zou kunnen betekenen voor de vergadercultuur op kantoor? Hoogstwaarschijnlijk niet!

Interactief problemen oplossen
Frank Bouman – van Veen dacht hier wèl over na.

Frank is al 10 jaar trainer en spreker, geeft leiding aan de afdeling compliance bij een grote waardetransporteur in Nederland en is tevens wetenschapshistoricus. Hij combineert zijn drie banen met deze workshop Innovatie door Historie. Op interactieve wijze, of in meer traditionele spreker-luisteraar setting, krijgen jullie verschillende op jullie organisatie afgestemde interessante, verbazingwekkende of grappige historische casussen gepresenteerd, waaruit antwoorden zullen worden gehaald voor hedendaagse problematiek. Volledig op jullie afgestemd, en op maat gemaakt dus!

Verwacht geen gortdroge workshop, want Frank verzorgt ook onze Haka Workshops. Hij is dus verre van saai! 😉

(De workshops kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden verzorgd.)

 

Workshop 1 (zelf aan de slag):

Tijdens deze workshop wordt de groep na een kort plenair gedeelte in kleinere groepen verdeeld. Iedere groep krijgt een eigen historische casus mee, van waaruit de groep een antwoord moet ontdekken op het vraagstuk / de vraagstukken waarmee jullie bedrijf, afdeling of een groep collega’s worstelt. Deze antwoorden worden uiteindelijk per groep aan elkaar gepresenteerd. Zo krijg je in zeer korte tijd meerdere antwoorden op relevante vraagstukken op een historische presenteerplank aangeleverd.

En bovenal jullie hebben deze antwoorden zelf ontdekt!

 

Details  Workshop  1

Prijs per workshop (ca. 30 – 50 deelnemers) : € 350,00 incl. BTW
Duur :  ca. 90 minuten

N.B.:

  • Uitbreiding mogelijk op verzoek
  •  Kleinere groep en kortere workshop (bijvoorbeeld 45 minuten) is ook mogelijk. De prijs zal dan uiteraard ook lager zijn

 

Workshop 2 (Frank vertelt, maar betrekt jullie actief bij zijn verhaal):

Tijdens deze workshop zal Frank meerdere specifiek op jullie afgestemde historische casussen presenteren.  Hieruit vloeien antwoorden en suggesties voort die jullie kunnen ondersteunen bij het benaderen van de specifieke thema’s of probleemstellingen waar jullie bedrijf, afdeling of een groep collega’s tegenaan loopt. Deze casussen worden interactief met de groep benaderd, om tot diepere (historische) inzichten te kunnen komen.

En je schaaft meteen je lessen geschiedenis bij met leuke en interessante verhalen, wat jou zeker een publiek zal opleveren bij de volgende borrel of koffiepauze.

 

Details  Workshop  2

Prijs per workshop (ca. 30 – 50 deelnemers) : € 440,00 incl. BTW
Duur :  ca. 60/90 minuten

N.B.:

  • Uitbreiding mogelijk op verzoek
  •  Kleinere groep en kortere workshop (bijvoorbeeld 45 minuten) is ook mogelijk. De prijs zal dan uiteraard ook lager zijn