menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct Vrijblijvende offerte Contact opnemen
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Oud de oude doos

Old skool teambuilding! Het hoeft niet het nieuwste van het nieuwste te zijn om plezier te hebben met je team!

Simpel kan juist ook heel bijzonder zijn. Kun jij je nog herinneren wanneer je voor het laatst met een blaaspijp pijltjes geschoten hebt..? En wanneer heb jij voor het laatst fikkie gestookt..?! Bij Bergse Bossen kun je zelf je Old Skool teambuildingspakket samenstellen.

Kies je 2 activiteiten dan ben je een vol uur lekker actief bezig! Een ideale vergaderbreak dus ook.  Met 3 activiteiten zijn jij en je collega’s ca. 1,5 uur zoet en met 4 activiteiten zijn jullie zo’n 2 uur onder de pannen. Je zal zien, … de tijd vliegt om. De activiteiten vragen om creatief denken en samenwerken. En… we garanderen jullie een hoop lol!

Waaruit kun je kiezen:

Bamboo Building
Bouw een object van bamboe en elastiek. De deelnemers kunnen zelf het object bedenken dat ze willen maken, bijvoorbeeld een toren, piramide of iets anders. Vervolgens moeten ze overleggen hoe ze dat gaan aanpakken: het ontwerp moet immers zonder andere hulpmiddelen overeind blijven staan. Welk ontwerp is daarvoor geschikt? Samenwerking, technisch en ruimtelijk inzicht zijn belangrijke competenties om deze klus met elkaar te klaren.

Reuze Djenga
Bij dit XL spel is het de bedoeling dat de teams ‘stenen’ uit de toren halen en deze er weer bovenop zetten, zonder dat de toren bezwijkt. Raakt een deelnemer de steen aan, dan moet hij deze pakken. Valt de toren, dan wint het andere team punten. Communiceren, technisch en tactisch inzicht zijn nodig om met je team de winst te behalen.

Vuur
Schat hierbij goed alle mogelijkheden en gevolgen in. Je gaat namelijk met de beschikbare materialen een vuur maken dat het touw boven de vuurschaal moet doorbranden. Een bijzonder leuke en inventieve teamopdracht.

Blaaspijp schieten
Probeer met de blaaspijp het doel te raken. Zeer leuke activiteit waarbij concentratie en een vaste hand zeer belangrijk zijn. Na drie pijltjes reinigen we het mondstuk en gaat de volgende schutter een poging wagen.

Transportbaan bouwen
Ieder team heeft 8 dakgoten, bamboestokken, elastiekjes en een golfbal. Met bamboe pijlers kunnen de teams de hoogte van de banen aanpassen en zo verloop creëren. Alles moet goed op elkaar aansluiten, anders gaat dit voor een stroef verloop van de activiteit zorgen. Welk team weet met de tellende poging de bal het langste te laten rollen?

Mijnenveld
Vertrouw op de ziener. Iedereen behalve hij of zij is geblinddoekt. Door aanwijzingen van de ziener moeten jullie je door een veld vol met mijnen gaan bewegen. Vertrouwen in de ziener en duidelijke communicatie is essentieel om iedereen ongeschonden door het mijnenveld te loodsen.

Puzzeltijd en Touwopdrachten
Los met het team de puzzels op: het zeskant, het vierkant, het drakenei en het glas vraagstuk. Welk team weet als eerste alle stukjes op de juiste plek te leggen? Ogenschijnlijk eenvoudig, maar dat valt in werkelijkheid behoorlijk tegen.
Een goede teambuilding activiteit moet enerzijds leuk zijn om te doen, maar anderzijds bol staan van beslissingen en overwegingen om de activiteit tot een geslaagd einde te brengen. Alle Active Games hebben deze vereiste facetten in zich. Het zijn ogenschijnlijk eenvoudige opdrachten, maar de creatie komt alleen goed tot stand door overleg en samenwerking.
Touw opdrachten: dit zijn meerdere opdrachten met touw in de hoofdrol. Leg bijvoorbeeld met je team het lange touw in een achtknoop. Een bijzonderheid: je mag niet met elkaar praten. Of ontrafel met je team de touwspaghetti. Ten slotte komt het handboeienspel aan de beurt. Leuk en intrigerend.

Treasure hunt
Een schatkist met 10 algemene kennis vragen er in staat in een vak van 3×3 meter. 1 probleem: je mag het vak niet betreden. Je hebt wel de beschikking over diverse hulpmiddelen, zoals palen, knooptouwen en elastiek. Creativiteit en samenwerking leiden tot de oplossing. Maar hoe snel?

XL Games: bestaande uit vier-op-een-rij en mikado (telt als 1 activiteit)

 • Vier-op-een-rij
  Welk team heeft als eerste vier stenen van dezelfde kleur op een rij? Welk team gooit telkens roet in het eten? Een klassiek, leuk en snel spel!
 • Het reuze mikadospel
  Een fascinerend spel voor slimme mensen met een vaste hand. Het beginnende team laat de stapel met mikadostokken vallen, waarna het andere team nog twee stokken mag verplaatsen zodat het voor het startende team moeilijker wordt. Elke stok heeft een kleur en een waarde. De Mikado is de stok met de hoogste waarde. Maar is die bereikbaar?

Meerkamp  (telt als 1 activiteit)
De volgende drie ludieke onderdelen komen hier aan bod:

 • Vliegend tapijt
  Een aantal deelnemers staat op een mat die 1 teamlid voorttrekt. Spring op het juiste moment, anders komt de mat niet van zijn plaats. Het gaat hier om snelheid en samenwerking.
 • Skilat lopen
  Goede samenwerking is vereist! 4 deelnemers staan op de skilatten en moeten naar de overzijde van het parcours lopen. Dat lukt natuurlijk alleen door goed samen te werken! Aan de overkant wisselen zij met vier andere deelnemers. Wie is het snelste?
 • Dakgoten spel
  Beweeg de dakgoten omhoog en omlaag en transporteer zo de balletjes naar de overzijde. Lopen met de dakgoten is verboden. Een spel dat ultieme samenwerking vereist en natuurlijk behendigheid. Het staat garant voor veel plezier en soms wat frustratie.

 

 

Details Old Skool teambuilding

Prijs per deelnemer 1 uur (2 activiteiten)
Prijs per deelnemer 1,5 uur (3 activiteiten)
Prijs per deelnemer 2 uur (4 activiteiten)
: € 21,00 incl. BTW
: € 27,00 incl. BTW
: € 30,00 incl. BTW
Reis/transportkosten : € 36,00 incl. BTW
Minimum aantal deelnemers : 20

 

N.B.: Deelname aan deze activiteit is geheel voor eigen risico. Bergse Bossen kan nooit aansprakelijk worden gesteld.