menu
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid
Bel ons direct Direct contact opnemen
reserveer uw hotelkamer online
Controleer beschikbaarheid

Fiets langs het erfgoed op de Utrechtse Heuvelrug

.. en ontdek, beleef, verdiep en volg de WO1 geschiedenis van de regio!

Hotel Bergse Bossen is het ideale start- en eindpunt van fietstochten door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. In samenwerking met Huis Doorn hebben wij vier prachtige routes ontworpen die langs diverse bezienswaardigheden leiden. Geniet voor, tijdens, of na de tocht van een kop verse koffie of thee op ons zonnige terras, of in het sfeervolle Grand Café.

Route 1: Ontdekken
Deze prachtige route van 26,6 km leidt langs het Nationaal Militair Museum, dat midden in de natuur ligt, en het Luchtmachtmonument op voormalige luchtbasis Soesterberg. Ontdek de militaire geschiedenis en natuur van de regio!

Route 2: Beleven
Een fietstocht van 32,6 km die twee prachtige forten aandoet: Fort Vechten en Fort Rijnauwen in Bunnik. U m aakt kennis met het leven van de manschappen op de forten en de bewoners in het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Beleef het pas geopende Waterliniemuseum en de schoonheid van de Utrechtse Heuvelrug!

Route 3: Verdiepen
Deze route van 39 km gaat naar het (kunst)historisch museum Flehite en het nabijgelegen archief Eemlaand in het Eemhuis in Amersfoort. Trap vervolgens flink door naar het indrukwekkende Belgenmonument op de Amersfoorste Berg. Verdiep u in de geschiedenis van WO1 en de provincie Utrecht!

Route 4: Volgen
Deze historische fietsroute van 40 km leidt u naar Kasteel Amerongen, waar Keizer Wilhelm 2 anderhalf jaar verbleef, en Museum Huis Doorn waar hij als banndeling leefde tot aan zijn dood in 1941. De verkorte 20 km route doet Museum Huis Doorn aan. Hier bevindt zich ook het Paviljoen ‘Nederland en de Eerste Wereldoorlog’, met daarin de tentoonstelling ‘Tusschen twee vuren’. Volg het spoort van de keizer!

Bekijk hier de online brochure van de Erfgoedroutes.