Duurzaam eten

Duurzaam eten

Bar-Brasserie De Buitenplaats is het culinaire hart van Buitenplaats de Bergse Bossen en een plek waar kwaliteit en duurzaamheid vanzelfsprekend samenkomen. Het grootste deel van de ingrediënten komt van lokale leveranciers, waardoor niet alleen de versheid van de producten wordt gegarandeerd, maar ook de impact op het milieu wordt verlaagd. Door samen te werken met ondernemers uit de regio blijft de keten klein, transparant en betrouwbaar.

De keuken werkt met seizoensgebonden producten, wat betekent dat de gerechten zich aanpassen aan wat de natuur op dat moment te bieden heeft. Daardoor is het menu altijd in beweging en proef je telkens nieuwe smaken die passen bij het seizoen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid zit in het hart van Buitenplaats de Bergse Bossen. Het is niet alleen een waarde, maar een manier van werken die invloed heeft op elke keuze die gemaakt wordt. Van de herkomst van de ingrediënten tot de manier waarop er wordt omgegaan met energie, natuur en mensen: hier staat bewust en verantwoord ondernemen centraal.

Er wordt geloofd dat duurzaam handelen begint bij aandacht voor mens, milieu en de kleine stappen die samen een groot verschil maken. Daarom draagt de locatie met trots het Green Key Gold-keurmerk, de hoogste internationale erkenning voor duurzame hotels en meetinglocaties. Dit keurmerk bevestigt de inzet voor energiebesparing, afval vermindering en verantwoord inkopen. 

Zo worden er seizoensproducten gebruikt van lokale leveranciers, komt de koffie van fairtrade herkomst en wordt er dagelijks gekeken naar hoe processen nóg groener kunnen.

Daarnaast steunt Buitenplaats de Bergse Bossen belangrijke maatschappelijke initiatieven zoals de Ronald McDonald Stichting en Trees for All. Hiermee worden gezinnen ondersteund die dicht bij hun zorgbehoevende kinderen willen blijven én wordt bijgedragen aan herbebossing wereldwijd. Elke maaltijd, bijeenkomst of overnachting draagt zo bij aan iets groters dan het moment zelf.

Steeds meer organisaties kiezen bewust voor een vergader- of verblijfsplek die aansluit bij hun MVO-beleid. Bij Buitenplaats de Bergse Bossen ervaren gasten hoe comfortabel, smaakvol en gastvrij duurzaam kan zijn.

Duurzaam genieten in Bar-Brasserie De Buitenplaats

Bar-Brasserie De Buitenplaats is het culinaire hart van de locatie. Hier komt alles samen: rust, sfeer, kwaliteit en duurzaamheid. Ultiem ontspannen doe je tijdens je verblijf of na een wandeling door het bos. Zodra de zon zich laat zien, is het ruime, zonnige terras de perfecte plek om neer te strijken.

Of je nu langskomt voor een lunch in Driebergen, aanschuift voor een diner tijdens je verblijf in het boshotel of simpelweg wilt genieten van een goed glas wijn: overal proef je de aandacht voor smaak én voor de oorsprong van de ingrediënten.

Het menu biedt voor ieder wat wils. Van een uitgebreid vijfgangendiner tot een snelle, verse burger of een gerecht bereid op de Ofyr: er is altijd iets lekkers te vinden. De keuken werkt met verse, seizoensgebonden ingrediënten van lokale leveranciers, waardoor elke maaltijd niet alleen smaakvol is, maar ook bijdraagt aan een duurzamere voedselketen.

Ook aan vegetarische en dieetwensen wordt veel zorg besteed. Iedereen moet zich welkom voelen en kunnen genieten van een heerlijke, zorgvuldig bereide maaltijd in een ontspannen omgeving.

Het team heeft met liefde en aandacht een gevarieerd menu samengesteld. Kom gezellig aanschuiven in onze Bar-Brasserie de Buitenplaats! 
Onze gerechten worden zorgvuldig bereid met verse ingrediënten van onze lokale leveranciers en door de verscheidenheid in het menu is er voor ieder wat wils! Ook aan vegetarische en dieetwensen wordt veel aandacht besteed, zodat iedereen kan genieten van een ontspannen maaltijd.
We kijken ernaar uit jullie te verwelkomen!

 Zie hier onder onze menu kaart!

Menu